Naše priče

Naš kolega Sava: dizajner u svetu poezije

09. 09. 2024

Autor:

tim NIS-a

Datum:

09.09.2024.

Vreme za čitanje:

3 minuta

Iako ga u Kompaniji uglavnom svi poznaju kao talentovanog dizajnera, iza njegovih kreativnih projekata krije se i pesnik koji kroz stihove izražava svoje misli i osećanja.

Nedavno je objavio svoju drugu zbirku poezije „NA JAVI SAN“ o ljubavi koja je za njega osnova za sve.

Upoznajte Savu Stanisavljevića, grafičkog i onlajn dizajnera u Departmanu za marketing Bloka „Promet“.

Pisanje za Savu nije samo hobi, već je deo njega još od prvog razreda gimnazije, a tokom godina njegovi stihovi su se menjali i sazrevali, baš kao i on. Iako je po završetku gimnazije upisao i zatim uspešno završio Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, nije dozvolio da struka pobedi njegovu prvu ljubav.

-Do pisanja poezijom došao sam spontano i prirodno. Moje pesme su mahom rezultat utisaka, ideja i osećanja koja od tih utisaka nastanu, koje onda prenosim na papir. Tako je jednom prilikom nastala moja prva pesma – pesma o Balerini, i onda su istim tokom krenule i druge. U porodici nemam pisce poezije niti lepe književnosti, ali imam izdavače knjiga… Moj otac je profesor u penziji, izdao je nekoliko knjiga iz oblasti dizajna. Njegovim stopama sam krenuo putem dizajna, ne poezije.

Prema Savinim rečima, on inspiraciju ne traži, ona ga sama pronađe u ljudima koje voli.

-U svojoj poeziji bavim se specifičnim momentima koje su ljubav i sa njom povezana osećanja strepnje, nade, tuge, sete utisnula u moje sećanje, koje onda poželim da dokumentujem. Kao da vodim dnevnik tih momenata koje ljubav pokrene – kaže naš kolega i dodaje:

-Svakome ko se bavi pisanjem preporučio bih da obavezno zaokruži svoj rad izdavanjem knjige. Mnogi moji prijatelji i članovi šire porodice imaju veliki dar, ali su se zaustavili kod intimnog pisanja za sebe i svoje bližnje. Izdavanje knjige je po mom mišljenju vrlo važna stvar, jer ostavlja trag za nama, mnogo dublji od, na primer, naše fotografije. Naša deca i unuci među redovima mogu zaviriti i u naš um, i na taj način i će on zauvek živeti.

Press služba:

Milentija Popovića 1

11070 Beograd

Subscribe: